Style Switcher

Layout options
 • Boxed Layout
 • Full Width Layout
Primary Color

Select your language :

 1. Bahasa Melayu
 2. English


DISCLAIMER THIRD LANGUAGE TRANSLATION

Please note that the page which will be displayed later after translations have been made is an automatic computer translation. The odds that the content will differ from the original cannot be avoided. We are not responsible on any damage or wrong information which might occur from the contents which has been translated. Official content is only at the original page which is in English or Malay.

Select your language :

 1. Arabic
 2. Chinese
 3. Tamil

Sekiranya anda mempunyai sebarang permohonan untuk mendapatkan maklumat berkaitan tanah, galian dan lain-lain yang tidak terdapat dalam laman web ini, sila kemukakan permohonan anda secara rasmi ke alamat atau emel khas berikut:

Pejabat Pengarah Tanah dan Galian Negeri Kelantan
Blok 3, Kompleks Kota Darulnaim,
15503 Kota Bharu,
Kelantan Darul Naim.
Tel : (609) 7481957
Faks : (609) 7474292
Emel : ptg[at]kelantan[dot]gov[dot]my

 

Penafian :

Permohonan sebarang maklumat dan data yang dipohon masih lagi bergantung kepada keputusan Jabatan ini. Semua permohonan adalah tertakluk kepada Terma dan Syarat yang telah ditetapkan.

Sila masukkan email anda untuk melanggan informasi e-penyertaan :

RSS adalah singkatan bagi Really Simple Syndication adalah suatu aplikasi XML (Extensible Markup Language) mengikut tahap spesifikasi World Wide Consortium (W3C) . Ia merupakan suatu format sindikasi berita dan digunakan sebagai agen untuk mendapatkan berita atau data secara atas talian daripada halaman web/portal yang menyokong aplikasi ini.

Melalui RSS Feeds ini

 • Anda boleh memilih untuk membaca berita yang anda inginkan dan relevan dengan kehendak
 • Anda secara tidak langsung mendapat informasi yang boleh dipercayai dan mencegah daripada informasi yang tidak di inginkan (Spam)
 • Anda dapat mengetahui maklumat terkini laman web ini dengan lebih cepat dan berkesan
 • Berita atau Maklumat yang dipaparkan adalah yang terkini tanpa perlu melayari laman ini

Kemudahan aplikasi RSS ini disediakan khas untuk pengunjung laman web bagi mendapatkan info terkini berkaitan Perbendaharaan Negeri Kelantan dengan lebih pantas dan berkesan. Berikut adalah senarai suapan mengikut saluran/kategori berita:

Bil Saluran/Kategori RSS Langganan Email
1 Buletin

Berita Semasa PTG Kelantan

 

Hebahan

HEBAHAN & PENGUMUMAN PTG

 

3 e-Penyertaan

Kajian Kepuasan Pelanggan PTG